сп. National Geographic - Декември 2019
National Geographic KIDS - Декември 2019

Планетата или пластмасата?

17.1.2019 г.

Юлиан Вергов и Магдалена Малеева избират планетата в кампанията на National Geographic „Планета или пластмаса“

Популярният актьор Юлиан Вергов и тенис легендата Магдалена Малеева се включиха в кампанията на National Geographic „Планета или пластмаса“. Двамата станаха официални посланици на инициативата, която цели да намали драстично количеството на пластмасови отпадъци за еднократна употреба, изхвърляни в световните океани.

Вергов и Малеева вдъхновяват с личния си пример и послания. В специално заснети видеа за National Geographic те споделят тревожната статистика на кризата с пластмасата и дават алтернативи на най-масово използваните пластмасови предмети за еднократна употреба.

Повече от десет години Магдалена Малеева работи в посока образование и информираност на обществото за проблемите на околната среда, като заедно с близки приятели стартира платформа за разговори и дебати за възможното устойчиво бъдеще на България.

Гледайте посланието на Магдалена Малеева тук 

До Магдалена Малеева застава и телевизионната звезда Юлиан Вергов, който всеки ден дава личен пример за природосъобразен начин на живот – от избора на колело за придвижване в града до използването само на торбички за многократна употреба, когато пазарува.

Повече от вдъхновяващите думи на Юлиан Вергов тук

      

Посланието им за кампанията „Планета или пластмаса“ има за цел не само да информира за задълбочаващата се криза, но и да мотивира по-голяма част от обществото, медиите и институциите да предприемат конкретни действия в името на опазване на световния океан и планетата като цяло.

Изберете планетата тук

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах