сп. National Geographic - Август 2019
National Geographic KIDS - Август 2019

Близо 30 отменени и отложени полети в Бали, вулканът Агунг изпуска дим

26.11.2017 г.

Вулканът Агунг на индонезийския туристически остров Бали изпусна дим и пара на хиляди метри във въздуха тази сутрин.

Вулканът Агунг на индонезийския туристически остров Бали изпусна дим и пара на хиляди метри във въздуха тази сутрин за трети път в рамките на седмица, предизвиквайки анулиране и отлагане на полети. Общо 28 пътувания бяха отменени, като вулканологичният център на Индонезия издаде червен предупредителен сигнал за авиокомпаниите за евентуално изригване, като вероятно ще доведе до значителни емисии на пепел в атмосферата.

Решението за спиране на някои полети беше взето от отделните авиокомпании, заяви говорителят на летището Ари Ашанурохим. "Опитваме се да направим летището възможно най-удобно за засегнатите пътници. Досега сме предоставили специални помещения за разтоварване на багаж и видео забавления, така че да могат да се отпуснат малко", допълни той.

Най-малко 2 000 пътници са засегнати от прекъсването на полетите, най-вече от Австралия. Агунг последно избухва през 1963 г., като убива близо 1600 души. Индонезия е дом на около 130 вулкана, тъй като се намира в силно сеизмичната област, известна като „тихоокеански огнен пръстен”. /АФП

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах