сп. National Geographic - Август 2017
National Geographic KIDS - Август 2017
Явлението изглежда загадъчно, но за него има научно обяснение.
Огромни живи миди са се появили непосредствено по крайбрежната ивица на река Дунав в Русе.
Промените в климата ще намалят добивите на реколтите от ориз, пшеница и царевица, според изводите на екип от изследователи, публикуван в сряда.
Маршрутът GR5—Grande Randonnée, който минава от Холандия до Франция, често е определян като един от най-красивите туристически маршрути в света.
Известни са популярните туристически места в Черния континент, като резервата „Масаи Мара“ и лозята на Кейп. Но в Африка има 54 страни със забележителна култура и неземни природни чудеса. Ето някои по-малко популярни места, където може да опознаете континента в дълбочина.
Жители и гости на Брюксел могат да се насладят на уникалната красота на цветния килим, направен от стотици хиляди бегонии.
Група от изследователи от Университета на Единбург намериха 91 вулкана, скрити под ледената покривка в западната част на Антарктида.
Китайските власти обявиха закриването на 145 мини за добив на злато и метали на територията на Синдзян-Уйгурския автономен район в северозападната част на страната, за да спасят местна популация камили, застрашени от изчезване поради активната човешка дейност, съобщават местните медии.
Слаклайнингът – ходенето по лента, опъната между две точки – става все по-популярен.
Запознайте се с Patagotitan mayorum – дълговрат бегемот, тежал колкото 12 африкански слона.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 1
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах