сп. National Geographic - Юни 2017
National Geographic KIDS - Юни 2017
Едни от най-тайнствените eзически ритуали, изпълнявани в Европа, се случват около датата на лятното слънцестоене. В България този празник е известен като Еньовден, отбелязва се на 24 юни и е свързан със събирането на лековити билки.
През лятото срещаме все повече кърлежи и вероятността да бъдем ухапани от Amblyomma americanum – вид, пренасящ алергия към месото – става все по-голяма.
Много преди да завладеят древния Египет, котките са съблазнявали земеделци от каменната ера и оттогава започват да превземат човешките домове и сърца, сочи ДНК изследване.
„Червената стена“ е сред одобрените четири български биосферни резервати от ЮНЕСКО, официално това стана факт на 29-ата сесия на Междуправителствения координационен съвет по Програмата „Човекът и биосферата“.
Разгледайте най-завладяващите корици на National Geographic от последните 50 години.
Международен екип учени от Белгия, България, Франция, Германия и САЩ са определили регионите, от които произхождат домашните котки.
Една безценна хроника на планинарското движение у нас, с която древният откривателски повик в жилите ви ще се събуди по-силен от всякога.
Избеляването на кораловите рифове по света изглежда, че постепенно намалява, след като достигна пик в три последователни години, съобщи Американската агенция за изследване на океаните и атмосферата.
Собственик на ресторант в Хемпстед, щата Ню Йорк, освободи тържествено 132-годишен омар, който отглежда от 20 години.
В зоопарк в китайската провинция Шандун женско куче стана кърмачка на четири тигърчета, изоставени от майките си.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 1
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах