сп. National Geographic - Октомври 2019
National Geographic KIDS - Октомври 2019
Поглед към снимките, които един смел фотограф е успял да скрие от правителството на Китай.
Нова теория предлага най-доброто досега обяснение за съскащите и пукащи звуци, които се чуват по време на величественото светлинно явление.
Даряването на кръв може да спаси човешки живот. Било то на жертви в катастрофи, които са загубили твърде много кръв, на пациенти, които минават през химиотерапия или майки с усложнения след раждането. Днес кръвопреливането е обичайна практика, но това не винаги е било така.
Ново проучване на изследователи от Университета в Уоруик, установи, че замърсяването на въздуха има пагубно въздействие върху човешката памет и дори може да накара човешкия мозък да остарее с цяло десетилетие.
Световният ден на храната се чества по инициатива на Организацията по изхранване и земеделие към ООН, и се отбелязва ежегодно на 16 октомври.
Хуните плячкосвали голяма част от Европа и често са обвинявани за падането на Рим. Археологическите данни не са толкова крайни.
Макар че България е малка страна, кухнята й е разнообразна и пълна с интересни продукти и гозби, специфични само за даден район. Книгата „Стари български рецепти“ съдържа предложения за над 200 такива ястия.
Учените се тревожат, че гонореята може да стане трудно лечима с антибиотици.
Вижте още статии по категории
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах