сп. National Geographic - Декември 2019
National Geographic KIDS - Декември 2019
Мрежата от неправителствени организации Банкуоч Нетуърк (CEE Bankwatch Network) призова Европейския съюз да наложи тежки санкции на страните от Западните Балкани, които не спазват квотите за изхвърляне на вредни вещества в атмосферата, пише Евронюз.
Мъртви китове със стомаси пълни с пластмаса плъзнаха по цял свят. Ето какво разбрахме.
На 10 декември (23 декември по стар стил) се навършват 113 години от героичната смърт на един от най-великите български революционери – Дамян Груев.
В навечерието на коледните и новогодишни празници, между 10-ти и 15-ти декември, включително, в Националния дворец на културата ще се проведе най-мащабният книжен форум в страната – Софийски международен панаир на книгата.
Православната църква чества зачатие на Света Анна на 9 декември. В календара на православната църква този празник е тясно свързан с празника на Рождество на Пресвета Богородица.
София Фредерика Дагмар е принцеса, дъщеря на датския принц Кристиан и на принцеса Луизе. Но не като принцесите в приказките.
Законопроект задължава властите на Дания редовно да предприемат мерки, за да бъдат съкратени емисиите на въглероден диоксид със 70% до 2030 г.
Ако спадате към категорията хора, които не могат да спят нощем това не означава непременно, че нещо не ви е наред. Будувате ли за дълги периоди от време без да можете да заспите отново вероятно става въпрос за навик, който европейците са имали в прединдустриални времена.
Вижте още статии по категории
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах