сп. National Geographic - Април 2017
National Geographic KIDS - Април 2017
На 26 април 1986 г. в съветската Чернобилска атомна централа става най-голямата ядрена авария в историята на човечеството.
Дейността на човека заплашва да замърси подпочвените запаси от вода на планетата, успели да се запазят непокътнати от ерата на мамутите насам.
Доскоро Саудитска Арабия бе смятана за един от най-големите купувачи на оръжие. От 2002 г. военните й разходи постоянно са нараствали. Но това вече е минало.
В резултат на използвания автохромен метод тези снимки приличат на картини – качество, което дори най-добрите филтри в инстаграм не могат да постигнат.
25 април е обявен за ден срещу родителското отчуждение. За първи път България се включва в международната традиция, наред с Франция, Финландия, Португалия, Гърция, Канада, САЩ и други.
Силно земетресение с магнитуд 7.1 по скалата на Рихтер разлюля централната част на Чили, съобщи американският сеизмологичен информационен център.
Детският фонд на ООН публикува данни, според които 25 млн. деца по света на възраст между 6 и 15 години са лишени от възможността да посещават училище заради разразяващите се въоръжени конфликти в страните си.
На тържествена церемония в Люксембург на 25 април 2005 г. България и Румъния подписват договори за присъединяване към Европейския съюз от 1 януари 2007 г.
Вижте още статии по категории
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах